» Przyjęcia i catering

Restauracja Ulice Miasta to idealne miejsce do zorganizowania imprezy okolicznościowej:

  • kameralnych przyjęć
  • wystawnych kolacji
  • chrzcin
  • przyjęć weselnych
  • przyjęć komunijnych
  • imprez rodzinnych
  • przyjęć dla dzieci
  • wieczorów kawalerskich i panieńskich
  • oraz inne imprez okolicznościowych

My zadbamy o przygotowanie Twojego przyjęcia w najdrobniejszych szczegółach, a ty będziesz mógł cieszyć się pysznym jedzeniem i wspaniałą atmosferą w gronie najbliższych.

Kontakt pod nr telefonu 609 470 028

Menu Okolicznościowe

Przystawki zimne z ryb 120g /porcja

  • śledź w pomidorach z cebulką i papryką
  • śledź w oleju z cebulką
  • ryba w galarecie ( w całości)-sum,łosoś ,sandacz,jesiotr
  • ruloniki łososiowe z twarożkiem chrzanowym w sosie miodowo-musztardowym
  • roladki z wędzonego łososia w cieście szpinakowym
  • tatar z łososia z blanszowanym szpinakiem
  • wędzony pstrąg na guacamole

Przekąski zimne-mięsa 120g/porcja

  • deska mięs pieczonych (schab ze śliwką ,schab w majeranku,karczek w ziołach,boczek z czosnkiem,baleron białoruski
  • roladka wieprzowa faszerowana szpinakiem i suszonymi pomidorami
  • rolada z boczku faszerowana warzywami
  • rolada z kaczki z żurawiną i pomarańczą
  • befsztyk tatarski
  • tymbaliki drobiowe
  • pasztet drobiowy w wiśniami
  • pasztet cielęcy z pistacjami
  • pasztet wieprzowy z kurkami

Przekąski wegetariańskie 150g

  • pomidor faszerowany tuńczykiem
  • avocado faszerowane krewetkami
  • pomidory z mozarellą w sosie balsamico
  • deska serów żółtych i pleśniowych
  • koreczki serowe  z winogronami
  • gruszki marynowane z musem serowym
  • jaja faszerowane musem ….
  • jaja w sosie tatarskim

Sałatki 150g/porcja

  • wiosenna z prażonymi pestkami słonecznika z dipem jogurtowo-ziołowym
  • grecka z serem feta,oliwkami ,pomidorem,ogórkiem w sosie vinaigrette
  • z kurczaka na słodko z prażonymi migdałami i świeżymi winogronami
  • z wędzonym indykiem i avocado w sosie ogrodowym
  • jarzynowa tradycyjna
  • selerowa z szynką, ananasem ,kukurydzą ,majonezem

Przekąski gorące

  • flaki staropolskie
  • forszmak lubelski
  • boeuef strogonoff
  • żeberka duszone z cebulką
  • bigos staropolski
  • udko faszerowane w sosie słodko kwaśnym
  • roladka z polędwiczki wieprzowej w sosie pieprzowo- wiśniowym
  • szynka wieprzowa z kością (min 20 porcji) podana w sosie żurawinowo-chrzanowym

Zupy:

  • borowikowa z kapeluszy
  • żur wiejski z tartym chrzanem
  • barszcz  czerwony z kołdunami
  • barszcz czerwony w krokietem
  • krem z porów z tartym parmezanem
  • krem z zielonego groszku
  • krem ze szpinaku
  • rosół z makaronem wiosennym

Dania główne

  • sakiewka z polędwiczki wieprzowej w borowikowym sosie
  • polędwiczka w sosie z królewskich kurek
  • roladka z polędwiczki wieprzowej faszerowana szparagami,w sosie z trzech serów
  • pierś kurczaka faszerowana serem feta i suszonymi pomidorami
  • pierś z indyka w panierce serowej
  • sznycel wieprzowy z jajkiem sadzonym
  • sznycelki cielęce zapieczone pod kozim serem i pomidorem,duszone w świeżej szałwii i białym winie
  • parowany filet z sandacza w sosie z pora i błękitnego sera lazur
  • zrazy staropolskie z polędwicy wołowej
  • polędwica wieprzowa pieczona w cieście francuskim w sosie z zielonego pieprzu (min 10porcji)

Dodatki do dań głównych

  • ziemniaki puree
  • ziemniaki z wody
  • ziemniaki opiekane
  • ziemniak w mundurku z sosem czosnkowo-koperkowym
  • ryż
  • kasza cous cous
  • kopytka
  • kluski kładzione
  • bukiet warzyw z pieca
  • sałatka wiosenna z nowalijek
  • zestaw surówek 3 rodzaje
  • buraczki zasmażane
  • buraczki balsamico